O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

SIMARINE-NATURA

17.01.2014

Čudovito morje

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije je v sodelovanju s Krajinskim parkom Sečoveljske soline ter društvom Morigenos 15.1.2014 izvedlo prireditev "Čudovito morje". Kot je povedala Bia Rakar iz Društva za opazovanje in proučevanja ptic Slovenije, je dogodek namenjen vsem ljubiteljem morja in morskih živali.

Beri več
12.11.2013

Tudi Ugo se je odselil na Hrvaško

Lansko leto smo poročali, da se je vranjek Šime v drugi polovici decembra odselil na Hrvaško, kjer se je ustalil na majhnih otočkih v prelivu med otokoma Molat in Sestrunj. Na njegovih poteh smo ga spremljali vse do konca marca 2012, nato pa smo signal iz neznanih razlogov izgubili.

Beri več
22.11.2012

Vranjek Šime v oktobru

Slaba dva meseca je minilo, odkar so dva sredozemska vranjeka, ki so ju poimenovali Ari in Šime, opremili z GPS sledilnima napravama. Tokrat objavljamo zemljevid gibanja Šimeta v mesecu oktobru. Žal je prvoletni osebek Ari kmalu po namestitvi oddajnika poginil, na informacije o vzroku njegove smrti, ki jih bo podala pristojna veterinarska služba, pa še čakamo.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios