O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

SALTWORKS

06.11.2013

Okus po soli

Tako, kot vsako jesen, bo tudi letos v Strunjanu od petka 9. novembra do nedelje 11. novembra praznik kakijev. V okviru praznika kakijev se bo v posebej postavljenem šotoru odvijala tudi prireditev "Okus po soli". Obiskovalci prireditve bodo lahko brezplačno okušali jedi, novo olje, oljke ter spoznali zgodovino območja. Skupna nit razstavljalcev je Piranska sol.

Beri več
22.03.2013

2. vmesno srečanje projektnih partnerjev projekta SALTWORKS

V okviru projekta SALTWORKS je 14.03.2013 in 15.03.2013 v Portorožu potekalo 2. vmesno srečanje projektnih partnerjev iz Italije in Slovenije. Srečanje je organiziralo podjetje SOLINE Pridelava soli d.o.o. 14.3.2013 so se v Hotelu Marko v Portorožu zbrali predstavniki vseh projektnih partnerjev. V imenu podjetja SOLINE d.o.o. je udeležence sestanka pozdravil A. Sovinc, vodja KPSS.

Beri več
16.10.2012

SALTWORKS - razpisna dokumentacija

Most in nasipi v solinah Strunjan ter učna pot v Fontaniggah v solinah Sečovlje. Izvedba gradbenih, obrtniških in potrebnih instalacijskih del pri izvedbi novega mostu, izvedba in utrditev novega nasipa v mandraču v solinah Strunjan in izvedba gradbenih in obrtniških del pri vzpostavitvi nove učne poti na Fontaniggah v solinah Sečovlje.

Beri več
06.12.2011

Začetek projekta SALTWORKS

Z novinarsko konferenco in uvodnim sestankom partnerjev v Comacchiu se je tudi uradno pričel projekt SALTWORKS - "Ekološko trajnostno vrednotenje solin med Italijo in Slovenijo, v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007-2013.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios