O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Projekt CARS-OUT!

08.11.2016

Film Cars-out

Na spodnjem linku si lahko pogledate film o projektu Cars out – obiskovanje zavarovanih območij na naravi prijazen način. Obiskali smo tri projektna območja. Krajinski park Strunjan, Narodni park Jotungheimen in Krajinski park Sečoveljske soline. Vabljeni k ogledu.

Beri več
03.09.2016

Anketa CARS-OUT!

V okviru CARS-OUT! projekta bodo v KPSS urejene poti in nabavljena transportna sredstva za doživljanje narave v parku na okolju prijazen način.

Beri več
05.09.2015

Nov mostovž na Leri

Danes je piranska podžupanja ga.Meira Hot svečano odprla leseni mostovž, ki je del infrastrukture za obiskovanje Krajinskega parka Sečoveljske soline, s katerim bo naš park postal prvi upravljani park pri nas, ki ga bomo obiskovali izključno peš, s kolesom ali z električnimi vozili.

Beri več
21.07.2015

Dela na projektu CARS-OUT! uspešno napredujejo

Projekt CARS-OUT! izvajamo od januarja 2015 in prvi rezultati so že vidni. Ekipa delavcev, ki izvaja terenska dela, marljivo dela in tako je protiprašna zaščita in utrditev obstoječe poti na Lero že skoraj zaključena, prav tako so dela za ureditev nove pešpoti na Lero v polnem teku. Izvedba teh del je zelo pomembna za dosego najpomembnejših ciljev projekta, to je popolno opustitev dostopa v park z motornimi vozili in okoljsko sprejemljiv obisk KPSS.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios