O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Pobiranje soli za družine v Krajinskem parku Sečoveljske soline

Za vas smo pripravili zanimiv ''Program pobiranja soli za družine'', ki se izvaja ob torkih in četrtkih ob 9.00: Vas zanima, kaj je ''gavero'', kaj so ''taperini'', koliko soli dnevno lahko pobere en solinar?

Pred Muzejem solinarstva vam lahko na solnem polju odgovorimo na vaša vprašanja ter razložimo in pokažemo, da biti solinar ni tako preprosto . 
Na vhodu v park si lahko brezplačno izposodite kolesa (na voljo tudi otroška kolesa in otroški sedeži), se peljete do Muzeja solinarstva, kjer vas pričaka solinar, se poskusite v pobiranju soli, nato odidete na voden ogled po muzeju in se s kolesi vrnete do izhodišča. Vsak obiskovalec nese domov vrečko soli, ki jo je sam pobral.
Program traja približno 2 uri (trajanje programa 1,5h in dodatne pol ure za vožnjo s kolesom, 3 km v eno smer).

Cena programa: 
- 52€  (cena vključuje vstopnico v park za 2 odrasla in največ 2 otroka, voden ogled po Muzeju solinarstva, program pobiranja soli s solinarjem ter možnost izposoje koles – do oddaje razpoložljivega števila koles)
- za individualne obiskovalce je cena 25€ po osebi

*Udeležba v programih je na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico do odpovedi programa.
*Obiskovalci morajo s seboj imeti osebni dokument za prečkanje slovenske mejne kontrolne točke. S seboj imejte primerno zaščito proti soncu, pokrivala in tekočino.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios