O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE URCA PROEMYS

5 letni projekt, ki se izvaja od oktobra 2022 do septembra 2027 je financiran iz evropskega sklada LIFE. Vodilni partner projekta je WWF Italija, v projektu pa sodeluje še 7 italijanskih in 2 slovenska partnerja (poleg KPSS še Krajinski park Ljubljansko barje).

Projekt je namenjen ohranitvi in repopulaciji močvirske sklednice (Emys orbicularis) z izvajanjem aktivnosti namenjenih izboljšanju naravnih habitatov močvirske sklednice in z odstranitvijo invazivnih tujerodnih vrst iz narave ter z osveščanjem javnosti.

Beri več

Obvestila

12.04.2023

Razstava "Lepota"

Vabimo vas, da se nam v petek, 14. aprila 2023 ob 18. uri pridružite na odprtju nove razstave v Casermi v Krajinskem parku Sečoveljske. Tokrat bomo razstavili dela akademskega slikarja in nagrajenca Prešernovega sklada Milana Rijavec (1922-2018). Razstava »Lepota«, znanega kolorista in mojstra akvarela, se v veliki meri posveča motivom naravne krajine. Tehnika ostaja akvarelna. Izbor slik je pripravila slikarjeva vnukinja Nataša Rijavec, otvoritev pa bo povezovala Lina Šoper Rijavec. S klavirjem bo dogodek spremljal prav tako vnuk Aljoša Rijavec.

Beri več
03.04.2023

Uspešna čistilna akcija 2023 v KPSS

Sončen sobotni dopoldan je prijetno razveselil udeležence tradicionalne spomladanske čistilne akcije, ki smo jo prvič po letu 2019 organizirali v Krajinskem parku Sečoveljske soline v sodelovanju s podjetjem Okolje Piran.

Beri več
23.02.2023

V centru za obiskovalce MMC na Leri novi avdio vodniki

Ker so na predstavitvenih panojih v Centru za obiskovalce na Leri vsebine predstavljene le v treh jezikovnih mutacijah (SLO, ITL, ANG) in ker je nemogoče oblikovno vsebine predstaviti z novimi jezikovnimi različicami, smo se odločili še za avdio predstavitev vsebin v nemškem, francoskem, španskem, portugalskem in ruskem jeziku.

Beri več
25.01.2023

Svetovni dan mokrišč v KPSS

V okviru obletnice Svetovnega dneva mokrišč, ki jo obeležujemo vsako leto 2. februarja, vas vabimo, da se nam pridružite na strokovnem vodenju, ki bo potekalo na območju nekdanjega Rudnika v Sečovljah, kjer trenutno potekajo renaturacijska dela v okviru projekta LIFE URCA PROEMYS.

Beri več
11.01.2023

Čas je za obnovo mokrišč!

Čas je za obnovo mokrišč! Letošnji svetovni dan mokrišč, ki ga vsako leto obeležujemo 2. februarja, poteka pod sloganom: Čas je za obnovo mokrišč! Zakaj?

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios