O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

ClimaParks

04.01.2014

V letu 2013 KPSS obiskalo več kot 51.000 obiskovalcev

Lansko leto (2013) je Krajinski park Sečoveljske soline obiskalo rekordnih 47.716 obiskovalcev. 39.536 je bilo obiskovalcev na Leri, medtem ko si je 8180 obiskovalcev ogledalo Muzej solinarstva na Fontaniggeah. Na Leri smo z vodniki opravili kar 544 vodenih ogledov, ki se jih je udeležilo 17.190 obiskovalcev. Vodenih ogledov v Muzeju solinarstva je bilo 211.

Beri več
03.01.2014

Monitoring v KPSS z DJI Phantom 2 Vision

V okviru projekta Climaparks smo za potrebe monitoringa v KPSS kupili tudi multikopter DJI Phantom 2 Vision. Z njim želimo spremlajti spremembe v habitatnih tipih, ki so najbolj vidne "od zgoraj" iz ptičje perspektive.

Beri več
22.11.2013

Okolju prijazen prevoz v KPSS

V okviru delovnega sklopa z naslovom: "Trajnostno upravljanje: parki kot primeri dobre prakse", smo v času trajanja projekta Climaparks v KPSS izvedli študijo o okolju prijaznem prevozu. Pri obiskovalcih smo želeli preveriti smiselnost in uporabnost električnih vozil za prevoz po parku. Kupili smo dve električni kolesi Elefteria, ki so jih obiskovalci lahko brezplačno preizkusili na Leri. Po preizkusu koles so obiskovalci izpolnili vprašalnik.

Beri več
19.11.2013

Trend obiskovanja KPSS

Trend obiskovanja lahko definiramo kot smer razvoja pojava, v katero gre obiskovanje, ali drugače povedano smer, v katero se gibljejo prostočasne navade ljudi.

Beri več
14.11.2013

Dobrodošli v naravi

V skupno devetih (štirih slovenskih in petih italijanskih) parkih smo ustvarjali in izvajali aktivnosti projekta Climaparks od 2010 do 2013. Predstavljamo vam del rezultatov raziskav in rešitve, ki smo jih preizkusili preko pilotnih projektov. Poleg strokovnega dela smo ustvarili tudi vrsto zanimivih predstavitev in vsebin za obiskovalce. Vabimo vas, da obiščete vse partnerje projekta in izveste več o naših aktivnostih. Več informacij dobite tudi na spletni strani www.climaparks.eu. Prijetno potepanje po naravnih parkih vam želimo.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios