O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE URCA PROEMYS

5 letni projekt, ki se izvaja od oktobra 2022 do septembra 2027 je financiran iz evropskega sklada LIFE. Vodilni partner projekta je WWF Italija, v projektu pa sodeluje še 7 italijanskih in 2 slovenska partnerja (poleg KPSS še Krajinski park Ljubljansko barje).

Projekt je namenjen ohranitvi in repopulaciji močvirske sklednice (Emys orbicularis) z izvajanjem aktivnosti namenjenih izboljšanju naravnih habitatov močvirske sklednice in z odstranitvijo invazivnih tujerodnih vrst iz narave ter z osveščanjem javnosti.

Beri več

Zadnje novice

10.11.2023

Zgibanka o ohranjanju močvirske sklednice

V okviru projekta LIFE URCA PROEMYS je izšla zgibanka o ohranjanju močvirske sklednice (Emys orbicularis). V zgibanki so predstavljene osnovne značilnosti močvirske sklednice, njena razširjenost, prehrana ipd. V njej izvemo tudi zakaj je močvirska sklednica ogrožena in kako ji lahko pomagamo. Na kratko je predstavljen tudi projekt Life Urca Proemys s predvidenimi aktivnostmi.

Beri več
02.11.2023

VII. Mednarodna konferenca za zaščito Ulcinjskih solin

V torek 31.10.2023 je v Podgorici (Črna gora) potekala VII. Mednarodna konferenca za zaščito Ulcinjskih solin. Konference se je udeležil tudi I. Škornik, strokovni sodelavec in predstavnik KPSS, ki je sodelujočim predstavil model upravljanja s Sečoveljskimi solinami, saj so le-te vzor ob nastajanju upravljavske strukture za zavarovano območje Ulcinjskih solin.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>

2. FEBRUAR - SVETOVNI DAN MOKRIŠČ

Mokrišča izginjajo trikrat hitreje kot gozdovi. So najbolj ogrožen ekosistem na Zemlji. Več kot 80% vseh mokrišč je izginilo od leta 1700 do danes. Izginjanje mokrišč narašča. Od leta 1970 je bilo izgubljeno najmanj 35% vseh mokrišč. Človekove dejavnosti pospešujejo izginjanje mokrišč. Mokrišča se izsušujejo in zasipajo za pridelavo poljščin, pašo in pozidavo. Onesnaževanje vode in prekomerni ribolov škodita ekosistemom mokrišč vključno z naselitvijo tujerodnih invazivnih vrst.

Beri več
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios