Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Vodeni ogledi skupin

Vodeni ogledi po parku so namenjeni obiskovalcem, ki poleg sprehoda po parku želijo o Krajinskem parku Sečoveljske soline in tradiciji solinarstva izvedeti nekaj več.

LERA

Voden ogled solin traja najmanj 1 uro in pol. Ogled vključuje približno 2 km dolg sprehod od vhoda na Leri do centra za obiskovalce (MMC) in nazaj. Na poti vodnik - naravovarstveni nadzornik predstavi Krajinski park Sečoveljske soline (rastlinstvo, živalstvo, kulturna dediščina) ter postopek pridobivanja soli. V centru za obiskovalce je predviden ogled krajšega filma ter predstavitev vodnega režima z interaktivno maketo solin. Z razgledne ploščadi je možen tudi panoramski pogled širšega območja solin, v bližnji okrepčevalnici "Fioret" pa nudijo pijačo ter po predhodnem dogovoru tudi hrano. Na Leri je trgovina "Lera", kjer lahko obiskovalci kupijo sol in z njo povezane druge izdelke. V nadstropju trgovine je galerija, kjer so razstavljena umetniška dela priznanih in manj znanih avtorjev.

FONTANIGGE

Muzej solinarstva s srednjeveškim solnim fondom se nahaja na Fontaniggeah in v štirih obnovljenih solinarskih hišah ponuja vpogled v življenje solinarske družine v preteklosti. Tudi v Muzeju solinarstva je možen voden ogled. Pot ob Dragonji od vstopne točke do Muzeja solinarstva je položna in dolga približno 2,5 km (v eno smer). Obisk Muzeja solinarstva je možen s plovilom Solinarka, s kolesom, peš ali za naročene skupine z avtobusom.

MUZEJ SOLINARSTVA

Muzej solinarstva se nahaja na Fontaniggeah ob kanalu Giassi, kjer je ena od štirih obnovljenih solinskih hiš z razstavljeno muzejsko zbirko in solnim fondom s pripadajočim dovodnim kanalom za morsko vodo (Giassi). Tudi v Muzeju solinarstva je možen voden ogled! Pot ob Dragonji od vstopne zapornice do  Muzeja solinarstva je dolga približno 2,5 km (v eno smer). Obisk Muzeja solinarstva je možen s plovilom Solinarka, s kolesom, peš, izjemoma z avtobusom.

Od 1. novembra do 1. marca je Muzej solinarstva zaprt.  Ogled je možen po predhodnem dogovoru! 


Splošni pogoji:


Obisk je potrebno predhodno najaviti s spletnim obrazcem "Prijava na voden ogled", s katerim lahko tudi preverite razpoložljivost terminov (vsaj 3 dni pred prihodom). Po izpolnitvi prijavnice boste na elektronski naslov, ki ste ga vnesli v prijavnico prejeli potrditev rezervacije vodenega ogleda. S tem je prihod skupine potrjen. Vodenje za skupine s 15 ali več osebami je obvezno. Za skupine manjše od 15 oseb je vodenje možno ob predhodni najavi ter po enotni ceni 40,00 EUR. Skupina, ki najame vodnika po parku poleg vstopnine doplača še 40€.