Projekti
Projektno delo

S finančnimi sredstvi, ki so pridobljena s pomočjo projektnih nalog, uspešno obnavljamo in vzdržujemo Sečoveljske soline.

Pošlji razglednico
Nepozaben spomin

Preko spletne strani KPSS lahko prijateljem pošljete razglednico s čudovitim motivom iz parka.

Publikacije KPSS
Publicistična dejavnost in poročila

V KPSS se ukvarjamo tudi z založništvom in izdajateljsko dejavnostjo. Obenem so tu objavljena tudi strokovna in druga poročila povezana z dejavnostjo KPSS. Prelistajte in prenesite jih!

Dostop

Za ogled dodatnih informacij omogočite sprejemanje piškotkov.

POMEMBNO OBVESTILO!
Spoštovani obiskovalci Krajinskega parka Sečoveljske soline (KPSS),
obveščamo vas, da bo zaradi sanacijskih del na dotrajanem mostu, ki vodi preko kanala Sv. Jerneja do recepcije vhoda na Leri, do nadaljnjega zaprt za ves promet, saj je njegova uporaba prepovedana.
Obiskovalci lahko dostopajo do Lere s čolnom do pristajalnega pomola ali kolesarski stezi (Porečanka) iz smeri Rudnika v Sečovljah, vendar je potrebno prehoditi približno 2.4 km.
Takoj, ko bomo vzpostavili nadomestni prehod zgoraj omenjenega kanala, vas bomo o tem tudi obvestili. Do takrat so izjemoma možni dogovori za voden ogled na območju Fontanigge, kjer pa ni Centra za obiskovalce in možnosti ogleda kratkega filma. Od 1.4.2015 dalje bodo možni vodeni ogledi v Muzeju solinarstva na Fontaniggeah.


KPSS ima dva kopenska vhoda. Do Lere vodi strma, z granitnimi kockami tlakovana pot: od magistralne ceste, ki povezuje Lucijo z mejnim prehodom Sečovlje, se v Seči, na vrhu klanc odcepi na desno. Na koncu tlakovanega dela poti je križišče (na desni je stavba Pick & Place); od tu naravnost se že vidi glavni vhod v KPSS na mostu čez Jernejev kanal. Na vhodu sta zapornica in urejeno parkirišče. Zaželeno je, da se obiskovalci do upravne stavbe napotite peš ali s kolesom, čeprav je možen dostop tudi z motornimi vozili.

Dostop do Muzeja solinarstva je po makadamski cesti ob Dragonji (po prečkanju mejne kontrolne točke na magistralni cesti, tik pred mostom prek Dragonje) na območje Fontanigge.

Priporočamo, da pustite vozilo pri zapornici ob cevovodu prek Dragonje, vožnja naprej po poti je NA LASTNO ODGOVORNOST in je načeloma po uredbi KPSS tudi prepovedana.

Zaenkrat še ni rednega lokalnega prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi iz obalnih mest do KPSS. Iz Lucije se obiskovalci lahko napotite do KPSS skozi marino, mimo avtokampa in po cesti ob Jernejevem kanalu. 

Občasno vozi do KPSS čoln Solinarka. 

Dostopa z morske strani (za organizirane skupine, ki začnejo obisk KPSS v Piranu ali drugih obmorskih pristaniščih) sta: 
  • pristajalni pomol ob kanalu Giassi (dostop do območja Fontanigge in Muzeja solinarstva),
  • pristajalni pomol ob kanalu Grande (Drnica; dostop do območja Lere).