O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Rui Moura Ramos na obisku v KPSS

V soboto, 16.5.2009 je bila na obisku Krajinskega parka Sečoveljske soline delegacija ustavnih sodnikov iz Portugalske, ki jo je vodil predsednik ustavnega sodišča Portugalske Rui Moura Ramos.


Na povabilo predsednika Ustavnega sodišča Republike Slovenije gospoda Jožeta Tratnika je v sredo,13. maja 2009, na uradni obisk k Ustavnemu sodišču Republike Slovenije dopotovala delegacija Ustavnega sodišča Portugalske republike, ki jo vodi predsednik dr. Rui Manuel Gens de Moura Ramos. V delegaciji sta še sodnici dr. Ana Maria Guerra Martins in dr. Maria João da Silva Baila Madeira Antunes ter sodnik dr. Joaquim José Coelho de Sousa Ribeiro.
Delegacija iz Portugalske je Slovenijo zapustila v nedeljo 17.5.2009. Pred tem so si ogledali tudi Krajinski park Sečoveljske soline.

Delegacijo je na obisku KPSS spremljalo osebje Državnega protokola RS ter predsednik Ustavnega sodišča g. Jože Tratnik in sodnik mag. Miroslav Mozetič. Goste je parkovno osebje seznanilo z značilnostmi parka in posebnostmi tradicionalne pridelave soli v Sečoveljskih solinah. Ogledali pa so si tudi pred kratkim na novo odprto dvorano, v kateri je interaktivna maketa ter vsebine povezane s solinami in soljo.

Gostje in osebje Državnega protokola so z zadovoljstvom zapustili KPSS po dobri uri skupnega druženja.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios