O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Otvoritev razstave Borisa Selana z naslovom "Obrazi"

V petek 20. septembra je svojo četrto razstavo po vrsti otvoril slikar in kipar Boris Selan. Otvoritev razstave je potekala v duhu 10. obletnice Selanove prve razstave v Krajinskem parku Sečoveljske soline. Tokrat nas je presenetil s ciklusom »Obrazi«.

Boris Selan često obiskuje Sečoveljske soline. Številna njegova likovna dela dokazujejo, da je ambient solin poseben, privlačen in navdihujoč. Nič čudno ni, da so mu dolga, sedemstoletna zgodovina ter ohranjeni tradicionalni način žetve pogosta kreativna vzgiba. 

Selanova slikarska dela so razbremenjena konkretnosti in realnosti. Njegove temperamentne in barvite upodobitve delujejo kot asociacije že doživetih trenutkov. Vanje vlaga ogromno količino svojega fizičnega in emotivnega stanja s katerima obiskovalce razstave vsakič očara z intimnim vzdušjem ter jim odkriva svoj dinamični in optimistični značaj. 

Širši javnosti je prepoznaven po golih ženskih telesih, lipicancih ter obmorskih pejsažih, sedaj pa prvič predstavlja najnovejša dela, ki nosijo ime »Obrazi«. Gre za nabor slik v različnih tehnikah in velikostih, a z enotnim tematskim izhodiščem v portretu. Razstava obsega številne portrete prijateljev, znancev, znanih in zanimivih ljudi iz znanstvenega, kulturnega, umetniškega in humanističnega sveta. Izbral je obraze, saj so le-ti zelo intimni ter posamezniku določajo identiteto. 

Selanova drzna uporaba barv je ravno tisto, kar ga loči od drugih, mogoče manj drznih abstraktnih umetnikov in kar v gledalcu spodbudi čustven odziv. Njegovo razumevanje, da slika ni le golo posnemanje narave, ampak je neodvisna z lastno strukturo in življenjem ter s tem s svojim sporočilom in emocionalno vrednostjo.

Razstava Borisa Selana »Obrazi« je za obiskovalce Krajinskega parka Sečoveljske soline na ogled do konca novembra. 

Vljudno vabljeni!KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios