O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Obiskali so KPSS

V zadnjem času so KPSS obiskali pomembni gostje. Razveselili smo se obiska g. Danila Türka, kandidata za predsednika Republike Slovenije.


G. Türk si je s spremstvom ogledal soline in z zanimanjem prisluhnil razlagi o izjemnosti naravnih vrednot, kulturne dediščine in tradicionalne pridelave soli v Sečoveljskih solinah. Predstavili smo mu ključne upravljalske probleme, ki izhajajo predvsem iz dolgega obdobja, v katerem prejšnji upravljalci niso primerno vzdrževali nasipov, kar še danes povzroča nenadzorovano preplavljanje in poškodbe ter ogroža tudi poplavno varnost solin in zaledja. G. Türk je podprl prizadevanja za ohranjanje Sečoveljskih solin, ki temeljijo na nadaljevanju tradicionalnega solinarstva. Izpostavil je ključno vodilo, ki ga zagovarja pri svojem programu – povezovanje. V primeru KPSS je ob tem poudaril, da bomo tudi naše soline trajnostno varovali in ohranjali le s povezovanjem in osveščanjem ljudi o pomenu enega najdragocenejših delov naše naravne in kulturne dediščine.

Še pred tem pa je KPSS obiskal tudi ameriški veleposlanik Thomas Bolling Robertson, ki je v tem času zaključil svoj mandat v Sloveniji. S soprogo sta bila navdušena nad Sečoveljskimi solinami, nad njihovim živim svetom, predvsem pa tudi nad postopkom pridelave soli, ki je edinstven na svetu. Ob vpisu v spominsko knjigo je g. Robertson izrazil željo, po vrnitvi v KPSS.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios