O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Obisk predsednice podjetja Lumiere v KPSS

Sečoveljske soline so obsijane v soncu včeraj sprejele goste iz daljne Japonske. Delegacijo je vodila ga. Reiku Tsukamoto, predsednica podjetja Lumiere, ki je eden največjih japonskih uvoznikov vin in vrhunskih kulinaričnih izdelkov.


V delegaciji so bili tudi predstavniki elektronskih in tiskanin medijev ter japonski pisatelj, ki bodo japonskim bralcem predstavili lepote solinske pokrajine ter tradicionalen način pridobivanja soli. Po predstavitvi krajinskega parka ter prikazu pobiranja soli so gosti obiskali tudi prodajno razstavni center Lera, kjer so si ogledali razstavo mlade slikarke Andreje Gregorič.
Gosti so bili navdušeni nad solinsko krajino ter produkti iz Piranskih solin, ga. Reiku Tsukamoto pa je gostiteljem izrekla pohvalo, da je solni cvet Piranskih solin vrhunski produkt, ki prekaša vse znane vrste solnega cveta, ter da je prepričana, da bodo japonski sladokusci znali ceniti ta najdragocenejši pridelek.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios