O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Na obisku KPSS žrtve vojne v Libiji

V soboto so Sečoveljske soline kot prva skupina v letošnjem letu obiskali varovanci projekta Rehabilitacija žrtev vojne v Libiji. Gostje iz Libije so KPSS obiskali na pobudo Občine Piran.

Na rehabilitacijo v Ljubljano je v okviru projekta humanitarne pomoči Libiji, pri katerem Slovenija sodeluje s Katarjem, prispela skupina 28 žrtev spopadov v Libiji. Ranjenci iz Libije so deležni rehabilitacije na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča in v zdravilišču Laško. Njihov prihod pomeni začetek uresničevanja prvega dela projekta humanitarne pomoči Libiji, o katerem sta se v času septembrskega zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku dogovorila predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in katarski emir šejk Hamad bin Kalif Al Tani.
Pri projektu sodelujejo Fundacija za razminiranje in pomoč žrtvam min, ITF Slovenija in Inštitut za rehabilitacijo Soča, društvo UP Jesenice pa v celoti vodi aktivnosti za psihosocialno pomoč žrtvam.  Na rehabilitaciji bodo rehabilitanti deležni strokovne pomoči kot tudi pridobivanja ustreznih protez s katerimi jih bodo usposobili za boljšo prihodnost.
Obiskovalci iz Libije so se po sprejemu na vhodu parka na Leri  napotili na območje kristalizacije in v center za obiskovalce (MMC), kjer so si ogledali maketo solin ter krajši film o pridelavi soli. Po popiti kavi v gostilni "Solni cvet" so z navdušenjem zapustili soline in obljubili, da se še vrnejo.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios