O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Manuel Chabrera v KPSS

Manuel Chabrera, svetovno priznani španski arhitekt in slikar prav v teh dneh ustvarja v Sečoveljskih solinah.

K nam je prišel na povabilo prijatelja, akademskega slikarja iz Kopra Tilna Žbone, gosti pa ga direktor podjetja SOLINE Pridelava soli d.o.o. Alojz Jurjec.
V Krajinski park Sečoveljske soline je prispel 11.7.2008 v družbi svoje žene Marian, senatorja španske vlade Francisca Bella Galana ter svetovalke za kulturo mesta Almonte Dolores Caceres Ramos. Gostje so si ogledali območje Lere, Manuel Chabrera pa si je kasneje ogledal še Fontanigge in tam obiskal tudi Muzej solinarstva.

Chabrerina dela so znana in predstavljena po vsem svetu, ustvarja že trideset let in razstavlja v Sankt Peterburgu, Montrealu, Pekingu, Šanghaju, Luxembourgu, Helsinkih, Stockholmu, Oslu, Münchnu, Berlinu, Severni in Južni Ameriki, v Ženevi, Zürichu, Londonu ter drugod. Je ustanovitelj sklada Chabrera Worldwide International Foundation, ki med drugim uveljavlja umetnost pri deprivilegiranih otrocih in mladih s pomočjo preprodaje recikliranih računalnikov, z organizacijo mednarodnih razstav pa uveljavlja mlade umetnike.

Z Žbono sta v petih delovnih dnevih poslikala prek 30 platen, ki bodo jeseni razstavljena v KPSS. Zakonca Chabrera sta nam zaupala, da sta nad Sečoveljskimi solinami navdušena in da bosta obisk ponovila.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios