O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Kmetijski minister Jarc v KPSS

Včeraj smo v KPSS gostili ministra za kmetijstvo Iztoka Jarca.


Z direktorjem podjetja SOLINE Pridelava soli d.o.o. Alojzem Jurjecem, sta se pogovarjala o poslovnih načrtih podjetja, posebej o možnosti, da bi Piransko sol na evropski ravni zaščitili kot sol z geografskim poreklom in s pomočjo evropskega denarja obnovili dve solni polji in 196 kristalizacijskih gred v tretji tretjini solnih polj.
Minister Jarc si je s strokovnimi sodelavci ogledal soline, se seznanil s tradicionalnim načinom pridobivanja soli, spoznal tamkajšnjo naravno in kulturno dediščino ter pregledal projekt obnove solnih polj, ki ga v okviru javnega razpisa za ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja pripravljajo v KPSS.
Ministrstvo bo podjetju SOLINE pomagalo pri obnovi solnih polj ter pri zaščiti geografskega porekla Piranske soli na evropski ravni. To možnost daje dopolnitev uredbe o geografskih označbah in poreklu, objavljena maja. Na državni ravni je Piranska sol že zaščitena z geografskim poreklom.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios