O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Adrian Phillips na obisku v KPSS

V sredo 17.junija 2009 nas je obiskal prof. Adrian Phillips, dolgoletni predsednik Svetovne komisije za zavarovana območja (WCPA) pri Svetovni zvezi za ohranitev narave (IUCN).

WCPA/IUCN je ključno telo, ki usmerja in določa politike za upravljanje z zavarovanimi območji. Med obiskom sta se gospod Phillips in njegova soproga seznanila z območjem Krajinskega parka Sečoveljske soline, pa tudi z upravljanjem območja. Poudaril je, da ne v Evropi ne širše ni veliko zavarovanih območij državnega pomena, kjer bi upravljalski model slonel na učinkovitem partnerstvu med državnimi organi in podjetjem in pohvalil sodelovanje podjetja SOLINE Pridelava soli d.o.o. in družbe Mobitel d.d. pri upravljanju solin. Govorili smo tudi o potencialnih možnostih za kandidaturo Sečoveljskih solin za uvrstitev med izjemne kulturne krajine na seznamu svetovne dediščine (UNESCO). Prof. Phillips meni, da je pri takšni kandidaturi nujno upoštevati kriterije, ki zahtevajo univerzalno vrednost, ki jo ponuja območje.
Naj spomnimo, da je način pridelave soli, kot se izvaja na naših solinah edinstven na svetu.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios