O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

4. solinarski festival

Včeraj, 23. aprila se je na Leri v Krajinskem parku Sečoveljske soline odvijal zaključni del letošnjega že četrtega solinarskega festivala.

Po zaključenem programu v Piranu se je festival nadaljeval na Leri. V čudovitem in toplem vremenu se ga je udeležilo več kot 600 obiskovalcev. Osrednja prireditev se je po prihodu solinarske družine v soline odvijala na solinarskem trgu. Obiskovalci so do zadnjega kotička zasedli mize in stole in se predajali morskim kulinaričnim dobrotam in istrski kapljici. V prostorih Centra za obiskovalce pa so si udeleženci festivala lahko ogledali fotografsko razstavo "Soline med nebom in zemljo", avtorja Primoža Hienga, kasneje pa še premierno predstavitev filma "Sol se dela pozimi" in filma LIFE "Sečoveljske soline", ki je z odličnimi kadri iz življenja ptic in drugih solinskih organizmov očaral vse prisotne.
Očitno pa vsi obiskovalci le niso prišli uživat na solinarski festival, saj so imeli naravovarstveni nadzorniki in receptor na vhodu z nekaterimi posamezniki nemalo težav, saj niso upoštevali navodil. S kamenjem so obmetavali polojnike - zavarovano vrsto, ki v Sloveniji gnezdi samo tu - odpirali in prenašali lesene zapornice ter zapuščali označene poti. Nenazadnje se je prireditev odvijala v Krajinskem parku.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios