O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

V lov na najredkejšo ptico v Evropi

Iskanje tenkokljunega škurha, ki bo letos spomladi potekalo po vsej Evropi, predstavlja za ornitologe in opazovalce ptic pravi izziv.


Tenkokljuni škurh Numenius tennuirostris velja za kritično ogroženo vrsto na Svetu in je na robu izumrtja. Podatkov o njegovem opažanju je izredno malo. Predvidevajo da obstaja le še 50 osebkov.
V Sloveniji imamo do sedaj le dve opažanji iz Sečoveljskih solin, ko je manjši skupini 3-5 ptic konec aprila 1997 opazoval I. Geister.
Vseevropsko akcijo iskanja tenkokljunega škurha koordinira organizacija Slender-billed Curlew Working Group.
Več o akciji si oglejte na naslovu www.slenderbilledcurlew.net, kjer lahko pridobite vse potrebne informacije, obrazce in slikovne ključe za določevanje v angleščini. Če želite slikovni ključ v hrvaškem jeziku pa si ga lahko na svoj računalnik prenesete tule.

ŽELIMO VAM VELIKO SREČE PRI OPAZOVANJU!
Podatke o morebitnem opazovanju javite koordinatorju organizacije Slender-billed Curlew ali pa nam to sporočite na naslov #EM#696f646c446e76747b277962#EM#

KPSS koordinira akcijo v Sloveniji.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios