O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Znani rezultati raziskave "Kaj pogrešate v KPSS?"

Jeseni 2013 je na Fakulteti za management na Univerzi na Primorskem diplomirala Rebeka Sergaš. V zaključni projektni nalogi je obravnavala zadovoljstvo obiskovalcev s turistično ponudbo Krajinskega parka Sečoveljske soline.

Rebeka, ki je sicer v času šolanja kot študentka delala tudi v podjetju Soline, je analizirala ponudbo parka za obiskovalce in ob tem izvedla tudi anketo med 150 domačimi in tujini naključnimi obiskovalci parka. Rezultati naloge so zelo zanimivi; upravljavcu KPSS je Rebeka postavila ogledalo in ponudila številne ugotovitve in usmeritve, kako KPSS narediti še bolj prijazen za obiskovalce, seveda na način, ki ne bo moteč ne za naravo ne za solinarsko dejavnost. Izkazalo se je, da velika večina obiskovalcev soline obišče zaradi zanimanja za ogled tradicionalnih postopkov pridelave soli, kar pomeni, da moramo še izboljšati ponudbo parka, ki bo še podrobneje predstavila naravne vrednote in kulturno dediščino območja. 

Odgovori anketirancev na vprašanje »Kaj pogrešate v KPSS?« so prikazani spodaj:

Rezultati analize kažejo, da si obiskovalci KPSS želijo še več poti, boljšo opremljenost s kažipoti in razlagami zanimivosti, lažji dostop do območja in še več dogodkov. Z veseljem sporočamo, da bo v začetku prihodnjega leta na Fontaniggeah odprta nova učno-sprehajalna pot, ki delno poteka po lesenem mostovžu nad z vodo zalitimi solnimi bazeni. Ureditev te poti je del projekta »Saltworks«. V parku pripravljamo novo zasnovo informacijskih tabel z opisi zanimivosti, ki bodo postavljene v naslednjih mesecih. Odslej lahko obiskovalci več informacij o zanimivostih parka, njegovi zgodovini, solinarstvu, naravi in kulturni dediščini preberejo tudi na aplikaciji za pametne telefone, ki jo lahko brezplačno prenesejo na svoje telefone na vhodu v park na Leri. V parku pripravljamo projektno prijavo, s katero upamo na pridobitev sredstev, s katerimi bi kupili vozilo in prikolice za prevoz potnikov na Fontanigge, s čemer bi olajšali dostop do Muzeja solinarstva. 

Rebeki čestitamo za opravljeno zaključno nalogo in pridobljeni naziv na Fakulteti za management.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios