O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Zahvala udeležencem in podpornikom čistilne akcije ''Očistimo soline''

V soboto, 24.3.2017 smo s pomočjo številnih prostovoljcev izpeljali tradicionalno čistilno akcijo v ''Očistimo soline'' Krajinskem parku Sečoveljske soline. Prva čistilna akcija je bila organizirana že v letu 2004 in veseli nas, da ljudje postajajo vse bolj osveščeni in da jim je mar za soline in okolje nasploh. Predvsem pa smo veseli, da se čistilne akcije udeležuje vse več otrok.

Letošnje čistilne akcije se je udeležilo rekordno število obiskovalcev. Soline in okolico je čistilo okoli 200 udeležencev. Na čiščenje so se udeleženci podali v skupinah, ki so jih vodili zaposleni v KPSS. Čistili smo območje Parenzane, pot ob Jernejevem kanalu, Lero ter Fontanigge.  Na čistilni akciji smo nabrali dva polna kontejnerja odpadkov, največ je bilo plastike in odpadnih pnevmatik. Še vedno je najbolj obremenjen in onesnažen Jernejev kanal.
Posebna zahvala gre članom TD Taperin Sečovlje, KS Sečovlje, društvu Bracera, JP Okolje Piran, krajanom Seče, Parecaga, Lucije, Pirana in okoljsko ozaveščenim udeležencem iz bolj oddaljenih krajev.  Po zaključeni  čistilni akciji smo se zbrali na Solinarskem trgu, kjer smo udeležencem ponudili solinarsko malico, razdelili letne vstopnice za obisk KPSS, udeleženci pa so dobili tudi majice, ki jih je zagotovil Telekom Slovenije d.d..

Iskreno se zahvaljujemo za vso izkazano podporo. 

V upanju, da se ponovno vidimo na čistilni akciji v letu 2019 vas lepo pozdravljam,

Klavdij Godnič, direktor

Čistilno akcijo so podprli:
TELEKOM d.d. Ljubljana
Javno podjetje Okolje Piran d.o.o.
Krajevna skupnost Sečovlje
PGD Sečovlje
Turistično združenje Taperin Sečovlje  KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios