O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Veslaški dom v KPSS

Prihodnji teden bodo končali z gradnjo novega veslaškega doma v osrčju Sečoveljskih solin. Mladi veslači, ki imajo v tamkajšnjih kanalih dobre naravne razmere za vadbo, se bodo lahko v prostore vselili v začetku jeseni.


Direktor Športnega in mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar, ki bdi nad naložbo, pravi, da gre vse po načrtih. Julija se bodo delavci lotili še komunalne infrastrukture in urejanja okolice. Do konca prihodnjega meseca bo stavba pripravljena za tehnični pregled, in če bo tega opravila z odliko, bodo lahko že avgusta zaprosili za izdajo uporabnega dovoljenja.

Otvoritev jeseni
“Načrtujemo, da bi veslaški dom uradno odprli v začetku jeseni, najverjetneje konec septembra ali v začetku oktobra,” napoveduje Ukmar. Pravi, da gradbena dela niso pretirano ovirala treninge veslačev, saj so imeli svoje čolne shranjene v pomožnem objektu. Vsekakor se novega doma najbolj veselijo prav mladi športniki, saj so kar desetletje gostovali v povsem neprimerni leseni baraki ob Kanalu Grande. Zasilen objekt celo ni imel sanitarij in je služil kot čolnarna in telovadnica hkrati.
Nov veslaški dom so zgradili skoraj na istem mestu, razteza pa se na 221 kvadratnih metrih površine. Poleg čolnarne oziroma dveh hangarjev za spravilo 30 vadbenih plovil in fitnesa so uredili še prostor za sanitarije in garderobe ter manjšo pisarno in prostor za sestanke. V prostorih bo lahko vadilo od 40 do 60 mladih veslačev.
“Menim, da smo z upravljalci Krajinskega parka Sečoveljske soline našli skupni jezik. Vse smo poskušali uskladiti, da je gradnja potekala nemoteno in da nismo pretirano motili življenjskega utripa v parku,” je zadovoljen Ukmar.

Nov objekt po 13 letih
Naj ob tem še spomnimo, da je v piranski občini po dolgem času, natančneje po 13 letih (takrat so zgradili športno dvorano v Luciji), to prva večja naložba v športni objekt. Za naložbo, ocenjeno na 605.074 evrov, bo piranska občina iz proračuna namenila 475.714 evrov, Fundacija za šport bo prispevala 70.940 evrov, ministrstvo za šolstvo in šport pa 58.421 evrov.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios