O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Uspešna čistilna akcija "Ker nam ni vseeno za soline"

Včeraj, 19.3.2011 je podjetje SOLINE Pridelava soli d.o.o. s pomočjo sponzorjev organiziralo čistilno akcijo KER NAM NI VSEENO ZA SOLINE. Sončen sobotni dopoldan je prijetno razveselil udeležence tradicionalne spomladanske čistilne akcije. Povabilu se je odzvalo več kot 90 prostovoljcev.

Na čiščenje so se udeleženci podali v 5 skupinah, ki so jih vodili zaposleni v KPSS. Čistili so območje Parenzane, Kristalizacije na Leri, dve skupini sta se podali na Fontanigge. Prva je prečesala območje od Corsolonga do Stojb, medtem ko se je druga skupina na Fontanigge odpravila s kombiji do izliva reke Dragonje. Od tam so s pomočjo traktorja počistili naplavljene smeti. Skupina zaposlenih v podjetju Soline d.o.o. je pod vodstvom direktorja A. Jurjeca očistila dvorišče ob delavnicah in skladiščih.

Vreče smeti so polnili tako najmlajši, kot tudi člani TD Sečovlje, društva Bracera, Pompa in društva Anbot iz Pirana, pa tudi krajani Seče, Parecaga, Lucije, Pirana in ekološko ozaveščeni udeleženci iz bolj oddaljenih krajev.

Za odlaganje smeti in odvoz je poskrbelo podjetje Okolje iz Pirana, ki je na Leri in na Fontaniggeah v ta namen namestilo po dva kontejnerja. 

V solinah vsako leto organiziramo čiščenje parka in njegove okolice. Kljub osveščanju o obnašanju in ponavljanju, da je potrebno vse kar v park prinesemo s seboj tudi odnesti, se v solinah še vedno nabira veliko smeti in odpadkov. Še največ odpadkov na tem delu pa so pustile podivjane vode Dragonje, ki je lani septembra prestopila bregove in poplavila soline.

Akcijo smo zaključili ob 12.00 uri. Zbrali smo se na Solinarskem trgu, kjer smo udeležencem nudili solinarsko malico, vsak pa je prejel še majico in letno vstopnico za obisk KPSS.

Čistilno akcijo so podprli:

MOBITEL, telekomunikacijske storitve, d.d. Ljubljana
Javno podjetje Okolje Piran d.o.o.
Marriba predelava in trgovina  d.o.o. Izola 
Entertaiment d.o.o. - Naša pekarna Portorož
Vinakoper d.o.o. Koper
Turistično združenje Taperin Sečovlje 
Krajevna skupnost Sečovlje
Osnovna šola Sečovlje   
PGD SečovljeKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios