O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Tudi Sečoveljskim solinam povodenj ni prizanesla

Včeraj ponoči so poplavile reke Rižana ter Dragonja in Drnica, vsulo se je več plazov, poplavile so ceste. Sečoveljske soline so popolnoma pod vodo.


Še včeraj je bilo na območju Fontanigge vsaj meter vode. Iz vode so štrlele le ruševine nekdanjih solinarskih domov. Letališče je bilo povsem pod vodo, medtem ko je bilo na območju Lere posvem normalno stanje, saj je ta del od Fontanigg ločen z visokovodnimi nasipi Drnice.
Danes je ekipa KPSS pregledala nastalo škodo na območju Fontanigge. Cesta ob reki Dragonji pa zjutraj zaradi nanešenega materiala ni bila prevozna niti s terenskim vozilom, zato smo se do Muzeja solinarstva, ki je bil skoraj meter pod vodo odpravili s službenim plovilom.
Niti predstavljati si ne moremo, kako visoka bi lahko bila voda na tem območju, če bi bilo plimovanje tako ekstremno, kot je bilo novembra 2008. Na Fontaniggeah bi bilo vsaj 2 m vode, poplavljena pa bi bila celotna Sečoveljska draga. Vsekakor dober opomin za v prihodnje.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios