O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Razstava GENIUS LOCI LERA 2006

V petek je bila v KPSS na sporedu otvoritev razstave GENIUS LOCI LERA 2006.


Razstava je opredeljena s pestrostjo izraznih poetik in različnih področij ustvarjanja: ob tradicionalnih zvrsteh likovne umetnosti sta prisotni še arhitektura in literatura. Vsem ustvarjalcem - udeležencem delavnice pa je bil v kreativnem procesu izziv isti: konkreten ambient Sečoveljskih solin je v vsej svoji materialno-duhovni večplastnosti prepoznavni kanon razstavljenih del: slik, inštalacije, umetniške knjige, fotografij, videa, arhitekturnih skic in zapisanih besed, ki s skrajno sodobnimi in individualnimi avtopoetikami opredeljujejo drugačnost in kvaliteto razstave.

Raznolika druščina avtorjev različnih generacij in iz različnih kulturnih okolij: kipar in videast DUŠAN BUČAR iz Elerjev, fotograf in svetovni popotnik ARNE HODALIČ iz Ljubljane, kipar in slikar TONE LAPAJNE iz Ljubljane, literat TONE PAVČEK, Dolenjec, ki živi med Ljubljano in Sečo, arhitekt BORIS PODRECCA z Dunaja ter grafik in slikar FRANKO VECCHIET iz Trsta so očitno upravičili povabilo organizatorja, Obalnih galerij Piran in pokroviteljev projekta, podjetja SOLINE Pridelava soli d.d. in Mobitel.

Na otvoritvi razstave sta prisotne nagovorila še Tomaž Gantar, župan Občine Piran in g. Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela, esej Toneta Pavčka pa je interpretiral Boris Cavazza.

Razstavo spremlja katalog (še v ital. in ang. j.): uvodnika sta prispevala g. Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela in g. Alojz Jurjec, direktor Solin, poetičen esej Maona Tone Pavček, v zapisu Nives Marvin so predstavljeni udeleženci in dela, odlične fotografije Arneja Hodaliča pa še dokumentirajo dogajanje v času umetniške delavnice.

Umetniška dela, ki so nastala v času tretje umetniške delavnice bodo na ogled do 9.9.2007.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios