O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Prosto gibanje psov na javnih mestih prepovedano

Obiskovalce Krajinskega parka Sečoveljske soline obveščamo, da se je pred kratkim pričela spomladanska akcija cepljenja lisic proti steklini, ki bo trajala do konca junija.Polaganje vab bo potekalo v 50-kilometrskem pasu ob meji s Hrvaško, s pomočjo posebej prirejenih letal, ki bodo vzletala iz letališč Murska Sobota, Portorož, Novo mesto, Celje in Jože Pučnik – Ljubljana. Vabe bodo položene tudi na območju KPSS ob reki Dragonji. Če najdete vabo, se je ne dotikajte, o tem pa podučite tudi otroke.

Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije se vsak stik z vsebino vabe obravnava kot ugriz stekle živali.
Stikom s potepuškimi in divjimi živalmi se izogibajte, če pa vas taka žival ugrizne ali opraska, obiščite zdravnika.
Na UVHVVR opozarjajo, da je prosto gibanje psov na javnih mestih prepovedano.Sprehajanje psov na povodcu je v KPSS dovoljeno le na območju Fontanigge ob reki Dragonji. Kjer sprehajanje psov ni dovoljeno, je to ustrezno označeno.
Lastnikom psov, ki bodo svoje pse na območju KPSS sprehajali brez povodca ali po poteh, kjer sprehajanje psov ni dovoljeno, bo naravovarstveni nadzornik izdal plačilni nalog za prekršek.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios