O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Prometni režim na mostu čez Jernejev kanal

Most čez Jernejev kanal na vhodu v Krajinski park Sečoveljske soline (KPSS) je zaprt za ves promet (za vozila in pešce) že nekaj mesecev. Zapora je posledica zahteve pristojne inšpekcije, ki je ugotovila, da most ni več varen. Upravljavcu KPSS je bilo naloženo, da most v najkrajšem možnem času sanira.

Dostop v KPSS in na Parencano – Pot zdravja in prijateljstva prek Jernejevega kanala na Seči poteka prek lesene brvi, namenjene pešcem in kolesarjem, ki jo je postavil upravljavec KPSS. Od 20.julija 2015 ne bo več možno uporabljati parkirišča pred vhodom v KPSS; ta prostor je sicer v zasebni lasti in ga je upravljavec KPSS najel za potrebe gradbišča na mostu. Pričakujemo, da bodo sanacijska dela na mostu zaključena v septembru.

Obiskovalce KPSS prosimo, da motorna vozila pustijo na nasutem parkirišču nasproti gostilne Žekar. Tiste, ki se do Parencane pripeljejo z motornimi vozili in pot uporabljajo v rekreativne namene pa pozivamo, da svoja vozila pustijo na parkirišču pred opuščenim rudnikom v Sečovljah.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Vodstvo parka, KPSSKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios