O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Požar v bližini Kanegre

V soboto, je okoli 14. ure močno zagorelo v bližini Kanegre. Požar se je zaradi vetra hitro širil z vrha hriba proti morju.

Od daleč je sicer izgledalo, kot da gori nekje v bližini Sečoveljskih solin. Dim, ki se je v soboto zgodaj popoldne valil nad Savudrijskim polotokom, v bližini Kanegre, nato pa še visoki ognjeni zublji, ki jih je bilo videti tudi z druge strani Piranskega zaliva, so kazali na to, da bodo imeli gasilci veliko dela, preden bodo omejili in pogasili ognjene zublje. Gost dim je za nekaj časa prekril Piranski zaliv, pepel pa je prek Lucije letel vse do Črnega Kala.
Plameni, ki so švigali visoko po krošnjah dreves, so bili vidni iz KPSS. Slišalo pa se je tudi huronsko pokanje borovcev. Veter je nosil tudi vse več saj in pepela, ki je v Luciji in okolici postajal že moteč. Nekateri pa so v že sicer visokih poletnih temperaturah imeli težave tudi z dihanjem. Na srečo pa zaradi "ugodnega" vetra saje in pepel niso dosegle območja pridelave soli, kjer bi lahko povzročile škodo na solnih poljih.
Požar so s spomočjo gasilcev, vojaškega helikopterja in letala lokalizirali še isti večer, ogenj pa so povsem ukrotili šele naslednji dan.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios