O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Plitvice v KPSS

Zaradi močnega južnega vetra, lastnega nihanja plimovanja Jadranskega morja in znižanega pritiska je morje včeraj zjutraj poplavilo nižje ležeče predele v vseh treh istrskih občinah.


Poplavam se niso izognili niti na Hrvaškem in v Benetkah. V Istri je morje rob obale začelo prestopati približno ob 1.30, zaradi povišanega plimovanja pa je poplavljalo še celo dopoldne.
Zaradi močnega juga so imeli s plimovanjem morja težave v Kopru, Piranu in Izoli, kjer je morje ponekod naraslo tudi za pol metra. Veliko škode je morje povzročilo na Sečoveljskih in Strunjanskih solinah, kjer sta odpovedala čelna nasipa, morje pa je prebilo tudi ostale nasipe in povzročilo številne poškodbe. Prek nasipov Dragonje, Drnice in kanala sv. Jerneja je voda tekla v slapovih, tako da je veduta še najbolj spominjala na znana Plitvička jezera.
Tako visokih vod ne pomnejo vse od leta 1969, težko pa jih je tudi predvideti.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios