O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Osme evropske noči nočnih metuljev V KPSS

Vseevropsko opazovanje nočnih metuljev (EMN: European Moth Nights) je potekalo na različnih krajih Slovenije od 25. do 29. avgusta letos. V KPSS j bilo srečanje 27.8.2011. Ob 19.00 je sodelujoče pred vhodom na Fontanigge sprejel strokovnjak za metulje Stane Gomboc.

Opazovanja nočnih metuljev so se udeležili štirje udeleženci. Večer je bil lep, prijetno topel, z nekaj juga, a so kljub temu metulji pridno letali. Vsega skupaj so zabeležili 141 določenih vrst in še okrog 20 nedoločenih vrst nočnih metuljev, kar je za noč v solinah zelo veliko. Našli so tudi 6 doslej za soline še nepoznanih vrst metuljev. Opazovali so tudi vrsto Natura 2000 – črtastega medvedka. 
Poleg tega so opazovali tudi večje število mediteranskih selivcev, ki jih je vročinski val vzpodbudil k selitvi proti severu Evrope. Te so bile južna plodovrtka Helicoverpa armigera, Spodoptera exigua, Trichoplusia ni, Eublemma parva, Nomophila noctuella, Udea ferrugalis. Poleg naštetih smo opazovali tudi večje število halofilnih vrst, ki jih srečamo samo v solinskih habitatnih tipih. Tako je bil dogodek poleg družabnega dela tudi favnistično nadvse uspešen.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios