O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Omejitev dostopa na vhodu Lera v KPSS dne 17.marca 2013 dopoldne

V nedeljo 17.marca 2013 bo na prostoru pred vhodom v KPSS na Leri štart 9.rekreativnega teka Povežimo soline, ki ga organizira društvo Jaz sem najboljši.

Množične prireditve, četudi podpirajo idejo zdravega življenja, ne sodijo v zavarovana območja narave, kamor sodijo tudi krajinski parki, saj množična udeležba predstavlja motnjo za živi svet solin, zato smo se z organizatorji teka že pred časom dogovorili, da štart teka premaknejo na prostor zunaj parka in solin. Ker pa organizatorji teka pričakujejo množično udeležbo, morda celo do 2.000 udeležencev, bo na prostoru pred vhodom v park velika gneča. Že od jutra ne bo možen dostop z motornimi vozili od vrha klanca na Seči po poti, ki vodi do vstopa v park. Vljudno prosimo obiskovalce parka, da v času med 10 in 11.30 uro razumejo, da bo zaradi gneče otežen tudi vstop obiskovalcem parka. Svetujemo jim, da naj načrtovanje obiska prestavijo na čas po 11.30 uri, v kolikor pa si bodo želeli park ogledati prej, prosimo, naj upoštevajo navodila redarjev glede parkiranja motornih vozil in se z veliko mero potrpljenja prebijejo skozi množico tekačev. 
Tekače, udeležence prireditve Povežimo soline, pa pozivamo, da v kolikor si želijo ogledati tudi park, si za to vzamejo čas in pridejo kdaj drugič. Tekaški copati in množična rekreativna prireditev namreč niso skladni s poslanstvom parka, ki promovira ohranjanje narave in doživljanje narave na način, ki ni povezan še z drugimi koristmi. Tudi tek Povežimo soline je organiziran na način, ki ne moti živega sveta solin, njihovih obiskovalcev in nežive narave in je lahko za zgled drugim podobnim prireditvam. 

(Mojmir Kovač; več na www.skid.si).KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios