O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Objestnež nad tablo, ki označuje gnezdišče ptic

Danes 28. maja 2009 smo v zgodnjih jutranjih urah med rednim delom naleteli na nenavaden prizor - poškodovano tablo.

Nenavaden zato, ker že nekaj let na območju Krajinskega parka Sečoveljske soline (KPSS) ne beležimo objestnih izgredov in poškodovanj parkovne infrastrukture. Tokrat se je nekdo znesel nad parkovno tablo, ki označuje pomembno gnezdišče ptic in predstavlja s habitatno direktivo varovano izjemno življenjsko okolje - slano trato, ki se nahaja pred solinarskim skansenom.
Tabla je bila še dan prej povsem cela in nepoškodovana, saj smo zjutraj v tem delu parka gostili ugledno francosko novinarko in priznanega fotografa A. Hodaliča.
Očitno pa je nekoga oznaka "Gnezdišče ptic", ki jo je odlomil, neizmerno motila. Znesel pa se je tudi na druge dele parkovne table, kar je razvidno iz priloženega slikovnega materiala. Da ni ljubitelj polojnika kaže nanj prilepljena žvečilka. Očitno gre za nekoga, ki svojo paranoidno shizofrenijo zdravi tudi na ta način. Oseba "brez utripa"? Vandalizem nad parkovno infrastrukturo smo prijavili, nenazadnje so table zavarovane, žvečilka, ki smo jo previdno sneli in sterilno zapečatili, pa nas (jih) bo morebiti pripeljala do storilca. Vae victis!KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios