O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Obisk KPSS in aviarna influenca

Takoj ob pojavu t.i. ptičje gripe v Evropi (jeseni 2005) smo v KPSS poostrili terenski nadzor za odkrivanje morebitnih obolelih ali poginulih ptic in pripravili načrt ukrepov ob morebitnem sumu na okužene ptice.

Sporočamo vam, da doslej nismo našli nobenih pokazateljev, ki bi kazali na sum prenosa te bolezni na ptice v solinah. Hkrati naj dodamo, da je večina doslej obolelih ptic labodov, ki jih soline ne privlačijo, ker jim slana voda praviloma ne ustreza. Tudi virus te bolezni v slani vodi ni obstojen dalj časa.
Kljub temu, da zaenkrat ni nevarnosti okužbe s to boleznijo v solinah, pa vas prosimo, da upoštevate naslednje preventivne ukrepe:

- V primeru najdbe katerekoli bolne ali poginule ptice, se ji ne približujte in se je ne dotikajte! Morebitno takšno opažanje takoj sporočite nadzorniku (051 233 000).

- Ne zapuščajte označenih poti (na Leri je to asfaltna pot do upravne stavbe, na Fontaniggeah pa pot ob Dragonji). Te poti redno nadzorujemo, tu je najmanjša nevarnost, da bi prišli v stik z morebitnimi obolelimi pticami ali njihovimi iztrebki.

Zaenkrat torej ni razloga za preplah, je pa prav, da se držimo gornjih navodil.

Želimo vam lep dan v solinah!

Osebje KPSSKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios