O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Nesnago odvrgli vsem na očeh

V Krajinskem parku Sečoveljske soline (KPSS) so konec tedna pripravili tradicionalno čistilno akcijo, ki je bila tokrat precej ironično obarvana.


Neki ekološko neosveščeni delavci so tako rekoč pred očmi številnih domačinov, ki so neumorno čistili nesnago, v Jernejev kanal odvrgli gradbeni material in zemljo. Najverjetneje so nameravali zgraditi pomol za še enega v nizu črnih privezov, ki si jih že desetletja “prisvajajo” tako domačini kot lastniki plovil iz notranjosti države. K sreči so jim takšno namero preprečili piranski občinski redarji, ki so nemudoma prihiteli na “kraj zločina” in nevestne delavce popisali ter jih opozorili, da je takšno početje prepovedano in kaznivo.

Hitro ukrepanje redarjev je bilo najbrž povezano tudi z navzočnostjo piranskega podžupana Denisa Fakina, ki se je udeležil čistilne akcije, in se je lahko kar na lastne oči prepričal o nedovoljenih posegih oziroma gradnjah črnih pomolov in privezov v tamkajšnjem kanalu. O dogajanju je namreč nemudoma obvestil redarje, ki so primerno ukrepali, in odgovornim v KPSS zagotovil, da bodo tako ravnali tudi v prihodnje.


Sicer pa se je čistilne akcije, ki jo je podprla tudi KS Sečovlje, udeležilo več kot 70 udeležencev. Z vsakovrstnimi smetmi so napolnili dva zabojnika, ki ju je priskrbelo JP Okolje iz Pirana. Vsak udeleženec akcije je na koncu prejel še letno vstopnico v park, praktična darila je prispevala družba Mobitel, za pogostitev udeležencev so poskrbeli gostilna Ribič in podjetji Fonda in Mignon.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios