O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

NEDOVOLJEN RIBOLOV V KPSS

V ponedeljek 22.12.2014 smo zaradi vse pogostejših kršitev in večkratne škode v KPSS pričeli s kontrolo nedovoljenega ribolova, ki jo bomo redno izvajali. Skupaj z ribiškim inšpektorjem in policistoma iz PP Piran smo ponoči pregledali območje izliva reke Dragonje v morje in naleteli na osebi, ki sta tu lovili ribe. Ob tem je bila ugotovljena kršitev, za katero je ribiški inšpektor izdal plačilna naloga. Ob tem želimo vsem, ki bi želeli loviti ribe v KPSS, še enkrat pojasniti pod katerimi pogoji je to mogoče in kdaj.

  • Po določilih Zakona o morskem ribištvu ZMR-2 (Ur.l. RS št. 115/06), Zakona o sladkovodnem ribištvu (Ur. listu 25/76 in 42/86.), Odloka o morskem ribištvu (Uradne objave Primorskih novic št. 42/87), Pravilnika o športnem, podvodnem športnem in rekreacijskem ribolovu na morju (Ur. l. RS št. 69/03), Uredbe o KPSS (Ur.l. RS št. 29/2001) ter Uredbe o Načrtu upravljanja Krajinskega parka Sečoveljske soline za obdobje 2011–2021 (Št. 00719-26/2011), je mogoč prostočasni ribolov samo vzdolž skalometne obale med izlivom reke Dragonje in kanalom Curto.  
  • V ustju reke Dragonje in v reki, kot tudi v solinskih kanalih ribolov ni dovoljen.
  • Vsak, ki vstopi v Park, je obiskovalec parka.
  • Obiskovalci lahko lovijo ribe v morju v času, ko je park odprt za obiskovalce, kar pomeni, da ribolov ponoči ni dovoljen. Ker ima KPSS dva vhoda in receptorja na Fontaniggeah v zimskem času ni, je vhod na Leri glavni vhod parka, kjer sta izobešena tudi urnik in cenik. Park je zaprt, ko receptor na Leri zapre vhod.
  • Oba vhoda v KPSS (Lera in Fontanigge) sta pod stalnim videonadzorom.
  • Ribe se lahko lovi le s predpisano opremo in na predpisan način, kot to določa Pravilnik o športnem, podvodnem športnem in rekreacijskem ribolovu na morju. Po 27. Členu ZRM-2 je med drugim prepovedano dajati ulov v promet, nabirati školjke in uporabljati trnek trojček na poteg.
  • Obiskovalci lahko do mest za ribolov prihajajo le po označenih poteh (t.j. po makadamski poti ob Dragonji ) in morajo plačati vstopnino v KPSS (dnevna ali letna karta za obisk KPSS se v zimskem času lahko vplača na vhodu na Leri). 
  • Za vse obiskovalce parka veljajo pravila obnašanja v KPSS, navedena v informacijski zgibanki o KPSS.
  • Obiskovalci parka pustijo motorna vozila na parkirišču pri zapornici.
  • Obiskovalci parka naj se ne zadržujejo ob opuščenih solinarskih hišah, objektih, zapornicah in nasipih in naj ohranjajo park čist, tako da odpadke odnesejo domov ali do najbližjega zabojnika. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios