O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Natečaj »Slan Piran« letos prvič na Solinarskem prazniku

Občina Piran prvič objavlja javni natečaj »Slan Piran 2013«, ki bo potekal v okviru 11. Solinarskega praznika ob prazniku Sv. Jurija, ki bo 20. in 21. aprila 2013 v Piranu in Sečoveljskih solinah. Javni natečaj je objavljen na spletni strani občine Piran (http://bit.ly/YxNpXF).

Na natečaju bomo izbirali najboljšo piransko slano jed/izdelek. Na natečaj se lahko prijavijo vse pravne osebe in samostojni podjetniki, ki imajo registrirano gostinsko dejavnost ter društva iz lokalnega okolja, šole in posamezniki.

Vsak sodelujoči lahko na natečaj prijavi največ dva različna slana izdelka (pecivo, hladna slana jed, hladna jed z vsebnostjo rib in morskih sadežev), vsak prijavljen izdelek mora biti izdelan in dekoriran iz naravnih, užitnih in primernih sestavin ter živil, obvezno pa morajo vsebovati piransko sol.

Izdelki, ki jih sodelujoči prijavi na natečaj morajo izvirati iz tradicionalnih istrskih jedi in morajo vsebovati piransko sol oziroma solni cvet. Primerne so hladne jedi in slana peciva, ki izvirajo iz slovenske Istre in so avtentične.

Sodelujoči se lahko prijavijo na natečaj z izpolnitvijo prijavnice in jo oddajo najkasneje do 10. aprila 2013 na Avditorij Portorož Portorose, Senčna pot 10, 6320 Portorož.

Ocenjevanje prijavljenih izdelkov na natečaj bo v ponedeljek 15. aprila 2013. Člani strokovne ocenjevalne komisije za najboljše piransko slano jed oziroma slan izdelek so: prof. dr. Janez Bogataj, etnolog in pisec številnih knjig o gastronomiji in kulturni dediščini Slovenije (predsednik ocenjevalne komisije), Alberto Pucer, zgodovinar in poznavalec istrske dediščine in gastronomije, Sašo Dravinec, novinar Primorskih novic in poznavalec gastronomije Istre, podpredsednik FIJSLOV - Združenja turističnih novinarjev in publicistov Slovenije, Sergio Vuk, kuhar in Fulvia Zudič, akademska slikarka.

Slana jed oziroma izdelek, ki ji bo komisija dodelila najvišje število točk, bo nagrajena z zlato plaketo »Slan Piran 2013« in nazivom, ki ga lahko uporabi za svoje promocijske namene. Podeljeni bosta tudi srebrna in bronasta plaketa »Slan Piran 2013«.

S spoštovanjem,
Slavica Tucakov

Kabinet župana / Ufficio del sindaco
Slavica Tucakov, univ.dipl. polit.
Vodja službe za odnose z javnostmi / Capo Pubbliche Relazioni
Tartinijev trg 2 / Piazza Tartini 2
6330 Piran / Pirano, Slovenija / Slovenia
GSM: +386 (0)40 301 706
e-mail: slavica.tucakovKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios