O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Maketa KPSS

Po dobrih dveh letih, smo na dan Zemlje, 22.4.2009 v Krajinskem parku Sečoveljske soline (KPSS) javnosti včeraj le predstavili edinstveno maketo, ki prikazuje predvsem režim voda v solinah.

Otvoritve so se udeležili vsi sodelujoči pri izdelavi makete, donatorji in predstavniki ministrstva za okolje in prostor (MOP). Dvorano, v kateri so poleg makete še edinstvena maketa za slepe, modeli kristalov soli ter vsebine o solinah in soli, je odprl državni sekretar Zoran Kus.
Območje, ki ga maketa v razmerju 1:1000 zajema, je obsežno približno 3,5 x 4,5 km. Maketa s pomočjo zgradb in svetlobnih vlaken prikazuje celotno površino področja Solin ter omogoča, da bodo lahko tudi večje skupine obiskovalcev naenkrat deležne razlage o potovanju vode, slanosti in ostalih posebnostih na območju Solin. Podatke za projekt, ki je trajal leto in pol, je podjetje IB-PROCADD, ki je maketo izdelalo pridobilo od Geodetskega Inštituta Slovenije. Maketo solin so izdelali na podlagi digitalnega modela terena in digitalnega ortofota.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios