O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Kitajkine soline za poplavljence

7350 evrov od prodaje slik Huiqin Wang za družino Rasteme Čaušević iz Sečovelj.

SEČOVELJSKE SOLINE, 8.12.2010

Slikarka Huiqin Wang je pred slabima dvema mesecema razstavila niz svojih slik z motiviko Sečoveljskih solin v tamkajšnji Casermi. Slike so bile naprodaj, včeraj pa so izkupiček od prodaje namenili Rastemi Čaušević, ki so jo septembrske poplave močno prizadele.

Huiqin Wang, kitajsko-slovenska slikarka, ki je pred dvema letoma v okviru delavnice Genius loci Lera teden dni iskala navdih v Sečoveljskih solinah, se je po septembrski vodni ujmi odločila, da bo po svojih močeh in na svoj način pomagala eni od poplavljenih družin v bližini solin.

“Tudi pri nas v delti reke Jangce je poplavljalo in največ vredna je bila solidarnost,” pojasnjuje vzgib za svojo gesto. Takoj po poplavah - vest jo je dosegla v njeni domovini - se je odločila, da razstavi niz risb in slik z motiviko Sečoveljskih solin in ves izkupiček od prodaje nameni eni od najbolj prizadetih družin.
Slike, razstavljene v Casermi na Leri, so šle kar dobro v prodajo, skupaj so zanje zbrali 7350 evrov. Ta denar so včeraj na priložnostni svečanosti Huqin Wang, direktor družbe Soline Alojz Jurjec in piranski župan Peter Bossman predali Rastemi Čaušević iz Sečovelj.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios