O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Izšla je elitna revija o edinstvenem okolju sredozemske Slovenije

“Zakaj pa ne tudi mi, si velikokrat rečemo, ko gledamo, kako se znajo postaviti zase premnogi, ki pravzaprav nimajo pokazati kaj velikega, še najmanj pa kaj takega, kar premore naša sredozemska Slovenija,” so si rekli pobudniki in ustvarjalci nove revije Artesol, ki je v petek v Sečoveljskih solinah ugledala luč javnosti.

SEČOVLJE, 17.12.2010

Tako so novinar Sašo Dravinec, grafični oblikovalec Vojko Tominc in fotograf Jaka Jeraša po letošnji umetniški delavnici Obalnih galerij v Sečoveljskih solinah Genius Loci Lera strnili razmišljanje in se, še polni navdiha sredi nadvse ustvarjalnega okolja v solinah, skupaj podali na pot novemu umetniškemu projektu: elitni reviji, ki so ji dali ime Artesol. Z moralno in finančno podporo jim je šel naproti direktor podjetja Sečoveljske soline Alojz Jurjec, ki poudarja: “Kljub temu, da novinarji veliko pišejo o naših solinah, nam o njih ostaja še marsikaj neodkritega. Zato je tak projekt izjemnega pomena.”

Seveda pa ne zgolj za prepoznavnost belih sečoveljskih kristalov, saj se v konceptualno, materialno, oblikovno in vsebinsko kakovostni reviji Artesol (snovalci pravijo, da je prvi izvod brezplačen) tokrat v zaokroženo celoto vrstijo še zapisi o vsem, kar sredozemsko Slovenijo dela tako, kakršna je: neponovljiva in enkratna v naravi, kulturni krajini in ljudeh.

Zato v nadvse privlačno oblikovani in z izjemno estetskimi fotografijami opremljeni reviji (na 138 straneh A4-formata je izšlo 2300 izvodov) beremo še o zelenem istrskem zlatu ali oljkah, njih olju in o oljkarjih, o žlahtnem vinu in kletarjenju, sirarstvu, lokalni kulinariki, ladjarstvu, ribah, hotelih, zatišju zaledja, glasbi, arhitekturi, likovni umetnosti in o umetnikih.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios