O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Electric Villager 8 na preizkusni vožnji v KPSS

Včeraj je pričel na Leri voziti električni "busek" Villager 8, ki bo teden ali dva poizkusno prevažal obiskovalce od vhoda na Leri do Centra za obiskovalce (MMC).

Električno vozilo Villager 8  ameriškega proizvajalca Ingersoll Rand je namenjeno prevozu 7 ljudi naenkrat, njegova največja hitrost pa ne presega 25 km/h. Vozilo bo na voljo obiskovalcem od 9.00 do 17.00 ure. V času preizkusa je prevoz brezplačen, kasneje pa bo poleg vstopnine potrebno za prevoz doplačati simbolični znesek.

Z nakupom električnega vozila (dobro tretjino kupnine je zagotovila Adriatic Slovenica) podjetje SOLINE Pridelava soli d.o.o. omogoča obisk Lere tudi tistim obiskovalcem, ki so težje gibljivi, predvsem pa takrat, ko so razmere (visoka temperatura, visok UV Index ...) za 2 km dolg sprehod prezahtevne za starejše obiskovalce. Čeprav gre za bolj znano "golf vozilo", pa se ga je že v prvih dnevih vožnje prijel vzdevek "legobus".KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios