O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Delegacija KPSS v Comacchiu in Cerviji.

Včeraj, 12/5/2011 se je s službene poti po italijanskih solinah vrnila tričlanska delegacija KPSS v sestavi A. Jurjec, direktor, I. Škornik, strokovni sodelavec za navarovarstveni monitoring in D. Lazar, namestnik vodje proizvodnje.

Ekipo KPSS je pot vodila v Cremono, kjer si je delegacija ogledala podjetje Costruzioni Navali, kjer izdelujejo tudi t.i. Drage - plovila za poglabljanje.
Po namestitvi v Comacchiu smo si naslednji dan ogledali soline v Commachiu, soline v Cerviji in terme v Cerviji. 
Za brezhiben ogled in vodstvo je poskrbela Raffaella Tomasi iz parka Delta del Po, ki je sicer partner na projektu Climaparks. Sicer pa z njimi KPSS sodeluje že od vsega začetka. V solinah smo si ogledali info center ter solno polje, ki so ga pred leti vzpostavili s pomočjo LIFE projekta, v katerem smo sodelovali tudi mi.
Zaradi časovne stiske smo morali ogled solin skrajšati, saj nas je čakala še pot do Cervije, kjer so nam razkazali vse nam zanimive oddelke tamkajšnjih term. Terme v Cerviji delujejo že vse od leta 1950 dalje. Po zaključku ogleda term smo skočili še do centra za obiskovalce in tamkajšnjih solin. Sol v Cerviji pridelujejo strojno, le na manjšem solnem polju skupina zanesenjakov prideluje sol tudi na tradicionalen način - ročno.
Ker nas je pot vodila še v Chioggio, kjer smo imeli dogovorjeno srečanje z lastnikom in ustanoviteljem podjetja Nautica Milesi - G. Milesijem, smo se morali od prijetne Raffaele posloviti. V prostorih Nautice Milesi smo si ogledali različna plovila, med drugim tudi plovila Carolina Skiff. V projektu Climaparks je namreč predviden nakup takšnega plovila, ki bo v celoti namenjeno raziskovalni dejavnosti v okviru projekta.
To je bil že drugi obisk KPSS v delti reke Pad.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios