O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Čistilna akcija 2017

Precej hladno sobotno dopoldne je spremljalo udeležence tradicionalne spomladanske čistilne akcije, ki smo jo pripravili v Krajinskem parku Sečoveljske soline.

Povabilu KPSS se je odzvalo več kot 160 prostovoljcev. Za nesnago so se udeleženci podali predvsem v bližnji Jernejev kanal, čeprav so skupine ljubiteljev narave in solin čistile tudi ostala območja Lere ter Fontanigg in Parenzano. Vreče smeti so polnili tako najmlajši, kot tudi starejši pa tudi krajani Seče, Parecaga, Sečovelj, Lucije, Pirana in ekološko ozaveščeni udeleženci iz bolj oddaljenih krajev. Skupaj je bilo nabrano za manj kot dva kontejnerja raznih odpadkov. Z veseljem ugotavljamo, da so soline čedalje bolj čiste in da smeti skorajda ni več.

Za podporo in sodelovanje na čistilni akciji se zahvaljujemo vsem udeležencem in vodjem skupin, Občini Piran, JP Okolje Piran d.o.o., KS Sečovlje, TD Taperin Sečovlje in Društvu ljubiteljev lesenih bark Bracera.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios