O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Ukrepi za boljše ohranitveno stanje močvirske sklednice v KPSS

Ne dolgo tega smo objavili, da smo na območju Rudnika-Korea preuredili nasipe za močvirsko sklednico, saj so bili previsoki, njihove brežine pa prestrme. Pred dnevi smo zaključili z dodatnimi ukrepi, ki bodo pripomogli k boljšemu ohranitvenemu stanju naše edine avtohtone sladkovodne želve.

Na Fontaniggeah smo obnovili del solinskega nasipa v dolžino 500 m, ki ga je že načela erozija, mestoma pa je bil povsem uničen. Zaradi poškodb je v sladkovodni del ob letališču dotekala morska voda iz območja prvega zgoščevanja Alto, s tem pa se je povečala slanost vode, kar je neugodno vplivalo na močvirsko sklednico.
Da bi zagotovili ugodne razmere za odlaganje jajc, smo del travnika na Stojbah prekopali v njivo. Upamo le, da bodo močvirske sklednice površino približno 250-tih kvadratnih metrov prepoznale kot možno gnezdišče.
Predvčerajšnjim pa smo izvedli tudi poizkusni lov z vršami, vendar sklednic nismo ulovili, kar daje vedeti, da so kljub toplemu vremenu naše želve še vedno v zimskem spanju.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios