O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Sabljarka spet gnezdi v KPSS

Sabljarke Recurvirostra avosetta, ki je v Sečoveljskih solinah zanesljivo gnezdila v letu 2005 v predelu bazenov za izhlapevanje na Leri, v gnezditvenem obdobju v letih 2006 in 2007 sploh nismo opazili.


Nekaj osebkov je bilo sicer opazovanih tudi v zimskem času in na preletu. Par, ki se že dalj časa zadržuje na Fontaniggeah, pa nas je navdajal z upanjem po ponovni gnezditvi.
Danes smo v okviru rednega dela KPSS v zgodnjih jutranjih urah na območju Fontanigge našli težko pričakovano gnezdo in to na kraju, kjer ga ne bi smelo biti. Ptice nas še vedno presenečajo z izbiro gnezdišča, saj bi tudi za sabljarko našli prenekatero bolj ustrezno od tistega, ki si ga je izbrala sama. Glede na to, da je gnezdo na nasipu, je velika verjetnost da bodo jajca in valeči osebek postala plen lisice, kot se je letos že dogodilo s polojniki.
Upamo lahko le na najboljše. Lokacije pa zaradi radovednežev ne izdamo!KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios