O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Popravilo zapore na mostu čez kanal Grande

Pred dnevi so zunanji izvajalci popravili zaporo na mostu, ki vodi iz Lere čez kanal Grande na Fontanigge.


Kot je najbrž znano, je območje KPSS po vladni Uredbi o KPSS razdeljeno na tri varstvena območja. Najstrožje varovano je območje Fontanigge; na tem območju je zaradi gnezdišč redkih in ogroženih solinskih ptic, prebivališč drugih živalskih vrst in rastišč slanoljubnih rastlin, predvsem pa tudi najdragocenejše kulturne dediščine ter solnih polj, v pravnih podlagah, ki obravnavajo Krajinski park Sečoveljske soline, opredeljena omejitev gibanja za obiskovalce parka.
Preko mostu, ki je sicer zaklenjen so zaradi dotrajane in poškodovane zapore obiskovalci lahko nemoteno prehajali v predel 1. varstvenega območja na Fontaniggeah, ki trenutno ni odprt za obiskovanje. Ko bo dorečena trasa bodoče poti, ki bo povezovala Lero s Fontaniggeami in ko bo okrog osrednjega območja solin končan izkop jarka ter postavljena kovinska vrata, bo prehod preko kanala Grande in sprehod do Muzeja solinarstva na Fontaniggeah spet mogoč.
Seveda bo gibanje obiskovalcev po tej kopenski poti usmerjeno, kar pomeni, da bodo obiskovalci vabljeni, da se sprehodijo po poti, doživijo enkratno okolje solin, hkrati pa naj poti ne bi zapuščali.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios