O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Ornitološko beležnico je v KPSS zamenjal dlančnik

Pred letom dni kupljeni program Wildlife Recorder je v KPSS prinesel informacijski napredek.

Wildlife Recorder je program, ki parku zagotavlja vnos in obdelavo podatkov naravovarstvenega monitoringa. S pomočjo te programske aplikacije smo v podatkovno bazo KPSS vnesli že več kot 9000 opazovanj ptic na območju Sečoveljskih solin, vse od leta 1870 dalje. V bazi so zajeti vsi objavljeni podatki do vključno leta 2008. Zavedamo pa se, da je še veliko neobjavljenih podatkov, ki tičijo v posameznih ornitoloških beležnicah opazovalcev in drugih strokovnjakov. Trenutno je v obdelavi ornitološka baza podatkov, kmalu pa se ji bodo priključile še druge baze živalskih in rastlinskih skupin.

Pred kratkim smo v KPSS dokupili še aplikacijo Pocket Bird Recorder, ki je namenjena delu na terenu. Aplikacija deluje namreč v okolju Windows Mobile 5.0, ki ga najdemo na številnih dlančnikih. Dlančniki sicer v tem času niso več novost pri nas, vsekakor pa predstavljajo pomemben del pri uvajanju informacijske strukture KPSS.
Trenutno pri delu v KPSS uporabljamo 2 dlačnika HP iPAQ 6915, ki nam jih je priskrbela družba Mobitel, za kar se ji še posebej zahvaljujemo. Na dlančniku je poleg programa Pocket Bird Recorder nameščen še GPS sistem, ki zagotavlja odčitavanje koordinat neposredno na terenu in tako direkten vnos v podatkovno bazo. Z dodatno programsko opremo (DMAP), ki smo jo tudi kupili v tem času, pa bomo lahko vse zabeležene podatke neposredno vnašali tudi na geografske karte s koordinatnim sistemom ali v t.i. UTM mrežo.
V KPSS in v podjetju SOLINE Pridelava soli d.o.o. smo se odločili, da v obdobju, ki prihaja, posodobimo svoje delo ter s tem zagotovimo boljši pregled nad poslovanjem. V kratkem se nam obeta tudi moderno opremljen biološko-kemijsko-fizikalni laboratorij.

HP iPAQKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios