O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

KPSS - Camargue v malem

Kot vse kaže, bo letošnja gnezdilna sezona podobna tisti iz leta 2003.

Sicer je letos v primerjavi z onim pred petimi leti veliko bolj mokro, saj so ves čas prisotne bolj ali manj obilne padavine in vsled temu solinarska sezona še ni pričela. Ni dolgo tega, ko smo na portalu že poročali o ponovnem gnezdenju sabljarke Recurvirostra avosetta in o obisku komatne tekice Glareola pratincola, lahko danes poročamo, da se omenjena sabljarka ponaša s tremi izvaljenimi mladiči, ki v svoji velikosti dobro napredujejo, medtem pa na istem nasipu gnezdita še dva para sabljark, ki bosta, če bo šlo vse po sreči, te dni tudi vodila svoje mladiče. Ja, na območju Sečoveljskih solin letos gnezdijo trije pari sabljark, par duplinskih kozark Tadorna tadorna ima 6 mladičev, skupaj z navadnimi Sterna hirundo in malimi čigrami S. albifrons je gnezdil tudi rdečenogi martinec Tringa totanus.

In kljub obilnemu deževju je opaziti številne speljane mladiče polojnikov, beločelih deževnikov in le upamo lahko, da bo tako tudi ostalo. najslabše so jo tudi letos odnesli rumenonogi galebi Larus michahellis, saj jim je prvi zarod tudi letos snedla lisica.
In kot vse kaže so že sedaj Sečoveljske soline Camargue v malem, delno smo k temu pripomogli tudi s pravilnim vzdrževanjem ter redno izmenjavo vod v sistemu solin.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios