O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

13th MEDMARAVIS Pan-Medietarranean Symposium

Od 13.10.2011 do 18.10.2011 je v Algheru na Sardiniji potekal vsesredozemski simpozij (13th MEDMARAVIS Pan-Medietarranean Symposium), ki ga je organizirala mednarodna organizacija MEDMARAVIS (Mediterranean Marine Bird Association), katere član sveta in predstavnik RS je tudi I. Škornik.

Mesto Alghero je bilo za simpozije te organizacije izbrano že četrtič in to ne po naključju, saj MEDMARAVIS letos praznuje 25. obletnico svojega obstoja. Prvi simpozij te organizacije je potekal že leta 1986 v Algheru na Sardiniji, kjer je tudi eden od dveh sedežev organizacije (en sedež je v Franciji).
Posvet je bil razdeljen na 6 tematskih sklopov: 

  • 1. Ecology and Migration of Balearic Shearwater, 
  • 2. Ecology and Migration of Gulls, 
  • 3. Population Ecology ov Cory´s and Yelkouan Sherwaters, 
  • 4. Population Ecology of other Coastal bird species of the Barcelona Protocol, 
  • 5. Population Ecology of Shag and Storm Petrel, 
  • 6. Conservation and Management of seabirds habitats. 

Sledila je še okrogla miza na temo " Management of seabirds within the "RETRAPARC" network of national and regional parks in Corsica and Sardinia.", predstavitev posterjev in generalna skupščina organizacije MEDMARAVIS.
Posveta se je udeležilo več kot 50 udeležencev iz 11 sredozemskih držav. KPSS je v sodelovanju z italijanskimi in hrvaškimi kolegi na simpoziju sodeloval s predstavitvijo " Important post-breeding roosting area of Mediterranean Shag Phalacrocorax aristotelis desmarestii in Gulf of Trieste (N Adriatic)."

Na generalni skupščini organizacije so bile tudi volitve novih organov MEDMARAVIS. Zamenjaj se je izvršni odbor in posodobil svet organizacije. Generalnega sekretarja Xaviera Monbailliua je zamenjal Carlos Carboneras iz Španije. Poleg novih članov je bil v svet MEDMARAVIS ponovno izvoljen tudi predstavnik Slovenije I. Škornik.

Simpozij smo zaključili z obiskom parka Porto Conte in terenskim ogledom zanimivega območja Capo Caccia.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios