O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Želve sklednice v KPSS dobivajo nov dom

V okviru projekta LIFE Mansalt je pozornost namenjena tudi zagotavljanju ugodnih razmer za ohranitev in obstoj želve sklednice, edine evropske sladkovodne želve. Raziskave, ki so jih izvedli strokovnjaki na območju mokrišča ob nekdanjem rudniku črnega premoga v Sečovljah so potrdile, da je tu eno pomembnejših območij za to ogroženo živalsko vrsto pri nas. Hkrati je bilo ugotovljeno, da se obseg in globina vode v tem mokrišču zmanjšujeta in da se območje hitro zarašča.

Zato na območju sladkovodnega mokrišča Koreja zaposleni v podjetju Soline izvajajo dela, s katerimi bodo poglobljene vodne površine in ustvarjene nove, skupaj z otočki, na katerih se sklednice rade sončijo. Ob teh delih smo naleteli na težavo, saj so nam neznani storilci razbili stekla in luči na gradbenih strojih. To bo izkušnja tudi za prihodnje, saj bo treba še več ozaveščanja javnosti o pomenu ohranjanja narave in s tem povezanih koristi za človeka. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios