O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zahvala ob koncu projekta LIFE Narava

Konec avgusta v KPSS zaključujemo s triletnim projektom »Ohranitev in varstvo vrst in habitatov v Sečoveljskih solinah«, ki je potekal v okviru programa LIFE.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti Evropski uniji, Ministrstvu RS za okolje in prostor, družbi Mobitel d.d., Zavodu RS za varstvo narave, Ornitološkemu društvu Ixobrychus in regionalnemu parku Delta del Po iz Italije za finančno podporo projekta. Hvala tudi vsem izvajalcem del, predvsem predanim solinarjem, vodarjem in vzdrževalcem na solinah. Zahvaljujemo pa se tudi lokalnemu prebivalstvu in obiskovalcem parka; tako za razumevanje v času motenj, ki so nastale npr. ob sanacijskih delih na nasipih, kot tudi za pripombe in nasvete, ki so bili koristni med izvedbo del. A časa za počitek ni…v parku se že oziramo po podobnih razpisih, ki bi nam omogočili, da bomo z obnovo nekdaj že skoraj opuščenih solin lahko nadaljevali.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios